HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

söndag 7 februari 2010

Jobbsöndag men nöjd ändå

Jobbade idag för första gången sedan i somras. Eftersom jag haft praktik under hela hösten har jag inte haft möjlighet att ta på mig några vik. Det har känts i kassan. Nu känner jag mig lite lugnare när jag vet att det är kosing på ingång :) Det gick dessutom så himla bra att jobba. Allt flöt på och jag var inte sur en enda gång för att jag jobbade ett tio-timmarspass. Dessutom började dagen finfint med underbart väder. Vädret är ganska avgörande för hur mina arbetsdagar blir, eftersom jag har en timmas promenad enkel väg. Det är stor skillnad på att börja arbetsdagen med sol och behaglig temperatur mot för att komma till jobbet i sista minuten efter att ha kämpat på i iskallt motvinds-spöregn :DArbetsdagen slutade bra också. Min lillasyster Cat kom och hämtade mig med bil, så jag slapp gå hem i mörkret. Det ligger läskiga områden mellan jobbet och mitt hem, så jag är alltid tacksam om jag slipper promenera igenom dem kl halv elva på kvällen. Innan vi åkte hem så stannade vi till på Statoil där vi handlade glass. Eller, Cat handlade, jag åt :P

Min älskling fick sin virkade grej igår. Jag gjorde en varg som håller i ett hjärta. Vargen gjorde jag efter beskrivning från The Crafty Cattery (finns en jättebra svensk översättning som Cissi på Amigurumi på svenska gjort). Hjärtat som vargen håller i gjorde jag efter en beskrivning från stjernfalls blogg. Min älskling blev jätteglad. Iris godkände det hela också. Jag kom på henne med att mycket omtänksamt tvätta vargen på huvudet :) Nu luktar den ju ganska mycket kattspott, men det gör så klart inget. Kärlek luktar illa ibland :)Jag har virkat några presenter till. Bland annat en nyckelpiga till min faster och en gris till hennes man. Han är född i grisens år enligt kinesiskt horoskop, så det ligger ingen elak undermening i valet av figur :D Valet av nyckelpigan grundade sig i att min fasters smeknamn är just nyckelpigan. Hon har nämligen på sitt jobb hand om alla kommunens nycklar. Grisen virkade jag efter beskrivning från Redheart.com, designad av Michele Wilcox. Nyckelpigans mönster hittade jag hos Tilda&Filur. Till min bror på hans födelsedag virkade jag en katt som skulle symbolisera en älskad Doris som dog hastigt och oväntat i alldeles för unga år. Mönstret jag använde finns i Mias bok "Virka Amigurumi".


Nu är det dags för sängen strax. Även morgondagen kommer att bli bra, det vet jag. Den börjar med så kallad "morgonbön". Det är ett uttryck som min fina vän G har infört i mitt liv. I vårt (G, jag och en till söting som heter F) sammanhang innebär det att vi innan vi tar itu med våra grupparbetsuppgifter i skolan, så sitter vi på neutral plats, typ ett fik, och bara bubblar av oss om allt och inget. På det viset blir vi mer effektiva när vi sedan väl sätter igång med arbetet.

Natti natt för nu!

1 kommentar:

  1. Åh, så fina alla dina figurer är! Synd bara att du inte fick med tvättningen av vargen på bild också. :-) Ses i morgon!

    SvaraRadera