HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

tisdag 23 november 2010

Virkad socionom

Idag fick finaste gullet Gunilla den virkade versionen av sig själv :) Utmaningen med projektet var att komma på vad tusan som utmärker en socionom. När jag gjorde sjuksköterskan till min vän Sara så var det ju lättare. En hätta på huvudet (ok, inte så modernt kanske men ändå...) så var det som ganska klart. En socionom däremot har ju inga direkta yrkesmässiga yttre kännetecken. Min lösning blev att virka en lagbok som socionomen står på, vilken representerar grunden i det sociala arbete som utförs, samt ett hjärta av guld som socionomen håller i, vilket representerar det omhändertagande och varma förhållningssättet gentemot klienterna/brukarna. I åtminstone Gunillas fall stämmer det, sen finns det säkert socionomer som bär på ett hjärta av sten eller liknande istället hehe ;)Gunilla verkade bli glad och skulle ställa upp socionomen på hyllan ovanför sin hemma-arbetsplats. När hon sedan börjar jobba efter examen ska socionomen få följa med till arbetsplatsen :)

3 kommentarer:

 1. Åh nu blev jag glad igen! :-) Jag kan aldrig tacka dig tillräckligt, så därför säger jag TACK! Varm kram <3

  SvaraRadera
 2. Men så fin present! Tillbehören med hjärta och lagbok var ju en helt underbar idé till en socionom!
  Lagt ned både tanke och tid på. Vilket fint minne att få från dig! =) Sådana presenter gillar jag! =)

  Finns ju fördelar med att veta flicka eller pojke....då kan man ju förbereda lite mer i förväg ;) Men annars är det ju JÄTTESPÄNNANDE att inte veta! =)
  Själv visste jag vad det skulle bli båda gångerna....tog fostervattensprov och fick veta då :) Men huvudsaken är ju att det lilla grynet mår bra hela vägen ut =)

  SvaraRadera
 3. Vad söt!
  Tack för din snälla hälsning!
  Ha en mysig helg!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera