HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

torsdag 27 maj 2010

Negativt och positivt just nu + lite virkning

Negativt:
 • Kommunens och Landstingets idé om vad som är rimliga löner för vård- och omsorgspersonal är löjlig. Jag föraktar deras respektlösa handlande gentemot sina anställda och nyrekryterade. Jepps, jag är inne i en otrevlig löneförhandling just nu. Jag tänker inte gå med på vilket jävla skambud som helst. Det handlar ju även om solidaritet; om inte vi som är verksamma inom vård- omsorgs- och socialt arbete börjar ställa de krav som är rimlliga med tanke på vår kompetens och den samhällsnytta vi utför, så kommer tyvärr djävulens vänner (arbetsgivarna) att fortsätta hålla nere lönerna och hålla uppe orimliga arbetstider och -belastning.

 • Skolan är skittråkig just nu och min hjärna håller på att skrumpna ihop av brist på stimulans.

 • Dockskåpsrenoveringen måste vänta ett tag. Även om det mesta material jag behöver är billigt, så är det ändå inte gratis *sur över detta faktum*


Husockupanten Emil har dock inget att göra med att jag måste skjuta upp renoveringen :)


Positivt:

 • Vi har börjat få erbjudanden om lägenhet. Detta är roligt eftersom så inte var fallet alls tills för några veckor sedan, trots min långa kötid. Hopp om större vistelseutrymme alltså :)

 • Skolan är slut för terminen på en liten strax :) Och jag och Gunilla smider framtidsplaner som gör att även de av mina hjärnceller som skrumpnade bort för gott under gångna kurs, darrar till av förväntan och illistighet, var helst de nu ligger begravda :)

 • Jag är vansinnigt nöjd med mitt privatliv! Min fästman plus mina fantastiska sötungar Iris och Emil är lika med och inget mindre än ren kärlek och lycka samlat under ett och samma tak :) Mina vänner är också något att höja till skyarna och upp i yttre rymden. Det är första gången i mitt liv då jag bara umgås med och omger mig med folk jag faktiskt vill ha i mitt liv, som jag respekterar och uppskattar. Tragiskt, jag vet, men jag är en natural born soptunna, som alltid dragit till mig idioter som sen iglar sig fast vid mig och som jag är för snäll för att bryta kontakten med eller ens sätta minsta lilla gräns för. Jag hoppas i och med hur det ser ut på vänskapsfronten i dagsläget, att denna dumma soptunnevana är bruten och att jag även i fortsättningen kommer att kunna behålla de människor jag vill behålla i mitt liv och inte slösa tid på idioterna.


Iris ser heeelt oskyldig ut till att ha dragit ut två garnystan och snärjt in hela sig i dem...Lite virkning nu

Till morsdag virkade jag en sjal som blev uppskattad Jag använde till viss del ett recept jag hittade hos crochetkitten. Dock räckte inte garnet till att göra den fina kanten som originalet har. Min sambo sa att sjalen jag virkade såg ut som en stor trosa... Snällt, eller hur? :D Bilder av morsdagssjalen nedan:

Sedan hittade jag en oemotståndligt jättesöt blomma hos Skapa och Inreda som jag virkade ikväll när jag egentligen hade tänkt gå och lägga mig. Jag ska använda den som jackbrosch.Naturligtvis är livet i allmänhet bra, men jag känner mig trött, tjock, omotiverad till det mesta och lite orolig för ekonomin just nu bara. Dock vet jag ju både av känsla och av erfarenhet att allt ordnar upp sig. Jag brukar ha riktigt bra flyt med det mesta :)

2 kommentarer:

 1. tack för ditt gulliga inlägg :D binky låter jätte gulligt :D.
  nu har du gjort det namnet ett steg starkare i röstningen haha :D.

  jösses måste säga att du är hård som vågar löneförhandla på det viset haha jag skulle nog tagit det jag fick...men så är jag en fegis haha

  // Petra

  SvaraRadera
 2. solveig sörlin28 maj 2010 21:54

  Ha, trosa.Låt honom inte få en puss ikväll. Den är helt underbar, mjuk, len, som ..... Sen Jag har tänkt på ett brosch för att hålla ihop sjalen. Näver, men virkat vore också bra. Får inte vara för tungt. Fortsätt vara glad, Gullet

  SvaraRadera