HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

lördag 22 maj 2010

Litet bakslag

Det har varit några riktigt roliga dagar då jag fixat och grejat med dockskåpet. Gunillas idé om scrapbookingpapper istället för tapeter visade sig vara den smartaste idén i universum och resultatet blir hur jävla fantastiskt som helst :) Jag skulle ner på stan idag och köpa mer papper men upptäckte att jag hade minus 8 kr på kontot. Bakslag alltså. Men vi får ju lite penki på tisdag så då ska jag köpa mer papper :)

I övrigt har jag suttit hela morgonen och förmiddagen idag och läst på om olika skalor. Min matematiska förmåga är lite "förkyld" (kroniskt alltså), så nu snurrar det rejält i huvudet av alla beräkningar. Det är lite svårt eftersom mitt dockskåp ju är hemmabyggt och dessutom inte verkar vara uppbyggt enligt någon konsekvent skala, utan mer på känn. Men det är ju en del av dess charm :) Jag satt igår kväll och testade bygga ett badkar och en toalettstol till badrummet, av hårdpapp. Med lite god vilja och fantasi kan man tycka sig ana att det är just ett badkar det är. Toan däremot är under alla kritik. Jag skulle nog ha läst på om skalor innan jag började, så att säga, och inte bara arbetat på känn. Det var nämligen inget charmigt alls när det var på mitt känn det handlade om... Dessutom råkade jag äta upp en stor bit lim, så magen känns lite orolig idag.

Det har tillkommit en ny, halv, vägg, på nedervåningen. Jag ville separera det som ska bli köksdelen från det utrymme som jag anser är hallen. Men nu kan jag inte göra så mycket mer innan jag införskaffat nytt papper på tisdag. Jag ska väl virka lite och möjligen sy något också, men det känns inte så jättekul när själva ramverket ännu inte är färdigt. Jag har redan rivit upp två gardiner, ett överkast och ett kuddöverdrag, som jag inte var nöjd med. Jag tror att jag skulle behöva fixa det här med skalenliga möbler först, innan jag försöker textila upp allt.

Det är hur som helst jätteroligt och intressant att ha börjat med det här dockskåpsprojektet. Jag blir helt uppslukad och förlorar all tidsuppfattning medan jag arbetar med det. Ännu ett praktiskt sätt att utöva mindfulness på. Eller rättare sagt ett mindfullnessigt sätt att utöva praktiska göromål på :)

3 kommentarer:

 1. Avundsjuk!! Jag älskar dockskåp. Inreda, pyssla, bygga miljöer. Helt underbart. Byggde ett av pappkartonger, med belysning och allt, när du var liten. Just då var det bara jag som uppskattade det. För det var så roligt att göra

  SvaraRadera
 2. Hmm... Du har tagit sniffning av lim till helt nya nivåer... ;-)
  Jag hoppas du fortsätter lägga ut bilder på din renovering under resans gång så vi får följa ditt arbete.

  Kram G

  SvaraRadera
 3. Det finns som sagt ett skäl till varför försäkringsbolagen föredrar att man låter auktoriserade VVS-reparatörer sköta ombyggnation av badrum, syster yster... :D

  SvaraRadera