HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

torsdag 28 oktober 2010

Viloprojekt. Riiight....

För att vila mina händer från draken jag håller på att virka, har jag de senaste dagarna virkat helt andra grejer. Såna som inte sliter så mycket på händer och fingrar. Mindre pill helt enkelt. Det låter ju som en bra plan kan man tycka. Om det inte vore för min ständiga omåttlighet. Fine att grejerna var lätta att virka, men med tanke på att jag inte kunnat sluta utan virkat på timma efter timma dag efter dag den här veckan, så säger mina händer lika mycket "f*ck you" till mig som under drakarbetet. Men det är så svårt att sluta när man är mitt i en inspirationsvåg!

Sakerna jag virkat är små presenter, så bilder kommer efter att de givits till mottagarna :)

Sedan har jag även börjat virka ett galgöverdrag. Jag älskar gamla klädda trägalgar och tänkte att det kanske inte är så svårt att göra egna överdrag. Den variant jag gör nu är mycket riktigt enkel, med fasta maskor i rörform, som ska träs över galgen för att sedan sys ihop på mitten. Dock är det ett evighetsgöra. Jag använder just nu ett ganska tunt bomullsgarn och 3:a virknål, så processen att täcka en hel galge tar sin tid :) OCH det gör ont i händer och fingrar haha! Men det kan ju vara en kul sak att hålla på med lite då och då.Lååång väg kvar :)

Egentligen ska jag plugga nu, men som ni märker går det inte så bra med den saken :P Har dock läst en hel del i morse, så helt dålig är jag inte. Men nu ska jag göra lite lunch :)

3 kommentarer:

 1. Vilket pillrigt göra! Men resultatet verkar bli fint =)

  SvaraRadera
 2. Virka på hej och hå :)
  Kommer att bli fint när du är klar.
  Kramiz Annika

  SvaraRadera
 3. Så synd att du får så ont. Jag fick det i början när jag virkade så jag köpte en Clover virknål, finns hos Loveknitting.se. Den är tjockare i handtaget så nu kan jag virka hur mycket som helst! Ett litet tips från mig. Vilken av drakarna virkar du? Jag virkar Fighter of Armageddon. Tror aldrig att jag kommer bli klar!

  SvaraRadera