HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

torsdag 16 september 2010

Detta är ett negativt inlägg

Förkyld som satan. Och så får man inte använda riktigt nässpray när man är på tjocken. Eländes elände. Koksaltlösningsspray är bara skit. Ringde sjukvårdsupplysningen (1177) för att kolla hur mkt feber det är ok att ha innan fostret tar skada. Jag gillar 1177. Man får snabba raka svar och man behöver inte vänta i evighet på att överhuvudtaget få komma fram på linjen. Det kloka svaret denna gång var att det är allmäntillståndet som spelar roll, inte temperaturen. Men om det börjar dra sig upp mot 39 grader så ska man ändå se till att få ner febern med Alvedon. Alvedon är ju ok när man är gravid. Trodde jag. Men på mitt MVC sa de att man bör ha gått över 20 veckor innan det anses säkert. Min foglossning som jag haft sedan vecka 13 gillade inte det svaret. Men på lördag har jag gått 20 fulla veckor. Då blir det Alvedon som bara den. Eller nä, så klart ska jag vara återhållsam. Bara det att jag fantiserat livligt och längtansfullt om att få ta smärtstillande i flera veckor nu. Men sjuksköterskan på 1177 sa att man ändå ska ta Alvedon om febern bli för hög. Risken för fosterskador pga feber är högre än risken för skador pga Alvedon. Just nu handlar mina fantasier mest om riktigt nässpray. Sån som gör att svullnaden går ner och tillåter en att andas genom näsan. Vilket hur som helst borde vara en mänsklig rättighet tycker jag. Jag har alltid haft svårt för att andas genom munnen. Det blir typ ingen andning alls istället. Eller sporadisk så klart, annars hade jag ju inte suttit här livs levande (typ) och klagat för allt vad jag är värd.

Men nu ska jag bli lite gladare. Älsklingen kom hem med coca cola och glass :P

2 kommentarer:

  1. Krya på dig vännen! Jag skickar lite cyber-alvedon och cyber-nezeril. Absolut säkert för både bäbis och mamma, men ruggarns mot förkylning. :-) Kram!

    SvaraRadera
  2. Droppa i några droppar vademekum i en stor gryta, häll över kokande vatten ,lägg en handuk över huvudet och andas in ångorna.
    Kram Annika

    SvaraRadera