HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

fredag 29 oktober 2010

Galgrecept - länkar

Tänkte bara säga att jag hittat några länkar till hur man virkar överdrag till galgar, som jag skrev om att jag börjat göra.

Dottie Angel - supervackra galgar, men jag tycker de ser lite för trixiga ut för att jag ska idas försöka med dem just nu.

Decoria - liknande som jag håller på med. Mycket enkel variant, dock lite tråkig i längden för otåliga mig :P

Den Rosa Bakelsen - också av liknande sort som jag virkar.

Jag blev så klart trött på överdraget jag började på och ska nu bara virka klart det i dess enklaste form. Det blev inte en massa roliga färgbyten som jag först hade planerat, utan nu vill jag bara avsluta.

I helgen har jag bestämt mig för att inte virka alls, så att händerna får vila. Jag har faktiskt sci-fiböcker från biblo som jag ännu inte börjat på, vilka jag hoppas ska kunna avleda mina virkabstinensbesvär :)

torsdag 28 oktober 2010

Viloprojekt. Riiight....

För att vila mina händer från draken jag håller på att virka, har jag de senaste dagarna virkat helt andra grejer. Såna som inte sliter så mycket på händer och fingrar. Mindre pill helt enkelt. Det låter ju som en bra plan kan man tycka. Om det inte vore för min ständiga omåttlighet. Fine att grejerna var lätta att virka, men med tanke på att jag inte kunnat sluta utan virkat på timma efter timma dag efter dag den här veckan, så säger mina händer lika mycket "f*ck you" till mig som under drakarbetet. Men det är så svårt att sluta när man är mitt i en inspirationsvåg!

Sakerna jag virkat är små presenter, så bilder kommer efter att de givits till mottagarna :)

Sedan har jag även börjat virka ett galgöverdrag. Jag älskar gamla klädda trägalgar och tänkte att det kanske inte är så svårt att göra egna överdrag. Den variant jag gör nu är mycket riktigt enkel, med fasta maskor i rörform, som ska träs över galgen för att sedan sys ihop på mitten. Dock är det ett evighetsgöra. Jag använder just nu ett ganska tunt bomullsgarn och 3:a virknål, så processen att täcka en hel galge tar sin tid :) OCH det gör ont i händer och fingrar haha! Men det kan ju vara en kul sak att hålla på med lite då och då.



Lååång väg kvar :)

Egentligen ska jag plugga nu, men som ni märker går det inte så bra med den saken :P Har dock läst en hel del i morse, så helt dålig är jag inte. Men nu ska jag göra lite lunch :)

söndag 24 oktober 2010

Baby Converse

Nu bidde de klara :) Kunde inte gå och lägga mig förrän det var gjort. Receptet fann jag, som tidigare nämnts, hos Pysselkiisen. Tack för det! :) Jag gjorde den större av de två storlekarna, och sulan mäter då ca 8,5 cm.

Jag blev någorlunda nöjd med resultatet, men ska nog göra nåt par till vid ett annat tillfälle och hoppas på lite snyggare utfört arbete från min sida. Det är alltid lite knepigt med ett recept första gången man testar det tycker jag.




Från sidan





Försökte få ett foto rakt framifrån, men Iris ville annorlunda :)



Nu är jag dödens trött och måste lägga mig för att orka upp till skolan imorgon bitti. Får dock se hur bra det går att stiga upp överhuvudtaget. Jag har liksom ignorerat foglossningen på sistone, vilket lett till att det gör extra ont nu. Dessutom halkade jag två gånger när jag var ute och prommade tidigare idag (jepps, isbroddar i fortsättningen är vad som gäller), med resultatet ett stycke pladaskande i backen och en styck sträckning i babyområdet, så jag känner mig rätt allmänt mörbultad. Men ibland kan en natts sömn göra underverk för måendet, så det kanske går finfint. Natti natt :)

Vårvinterkänsla




Det känns som vårvinter ute! Och det gillar jag :)





Håller just nu på att virka ett par baby Converse. Receptet har jag hittat hos Pysselkiisen. En sko är klar och jag tycker att jag fått till den rätt ok. Bild kommer när de är helt klara.

Det var allt för nu. Är sugen på att fortsätta virka :)

fredag 22 oktober 2010

Tävling hos Suaddas amigurumi :)

Länk till en tävling med fina priser hos Suaddas Amigurumi :)

tisdag 19 oktober 2010

Babyvantar med tillhörande mössa

Så här blev babyvantarna:



Grundreceptet fann jag hos Carinas Virkning. Jag gjorde några små ändringar, men jag tycker absolut att mina vantar blev ganska lika Carinas :)



Jag virkade en mössa också. Den var dock svår att fota på ett bra sätt (bra ursäkt för hur den ser ut hehe...)




Det var knepigt med mösstorleken eftersom jag inte har någon aning om hur stora/små babyhuvuden är. Jag hittade en keramikskål i köksskåpet som fick tjäna som modell under virkningens gång. Nu får man hoppas att ungen kommer ut med en perfekt skålformad skalle :D Jag kommer nog att virka en blomma senare också, att fästa på mössan.

Hur som helst var det ett mycket roligt och tillfredsställande projekt. Babygrejer är ju så små och tar därför inte så mycket tid i anspråk = perfekt för otåliga mig.

måndag 18 oktober 2010

Virkprojekt i höst

Det känns höstigt (för-vintrigt) och grått. Då vill jag gärna gräva ner mig i soffan tillsammans med katterna och något roligt virkprojekt.



Iris tittar ut över bostadsområdet den första snödagen för säsongen :)


Håller just nu på att virka en drake till den kommande babyn. Jag tror att den blir fin. Beställde receptet från Amigurumi Artist, som är extremt skicklig. Dessutom laddar jag draken med positiva affirmationer i varje maska (flum flum jag vet...) :) Sedan har jag virkat en babyvante, den andra ska påbörjas strax. Jag är inte så barnerfaren dock märktes det. När jag började virka vanten så körde jag på ett bra tag tills jag upptäckte att storleken nog var liiite fel. Den varianten som skulle ha blivit då hade nog vår dotter kunnat använda ungefär när hon blir fjorton :D Men sen hittade jag ett vantrecept som jag kunde använda för cirkastorlek. Vissa saker ska jag nog inte virka helt på frihand ännu, så att säga... Om det blir garn över kommer jag även att virka en matchande mössa. Bilder kommer sen.

I övrigt är jag rätt dålig på att fullfölja projekt. Den där monsterstora sjalen som jag påbörjade för länge sedan har inte blivit större alls. Och en boll som jag höll på att virka led offer för min otålighet och är fortfarande bara halv. Jag har hemskt svårt att göra färdigt saker som bara är för min egen skull. Däremot gör jag alltid färdigt när det är till någon annan. Jag får helt enkelt hålla mig till presenter.

Nu ska jag fortsätta plugga. Är trött och sur idag, men det ska nog gå ändå. Jag fick en massa kärleksfull uppmärksamhet från min man, från babyn i magen samt från Emil och Iris (alla verkar förstå vad jag behöver när jag är ledsen), så livet är rätt fint ändå :) Kul var också att min man för första gången kände babyns rörelser. Hon har annars en förmåga att bli helt orörlig så fort man lägger en hand på magen.

Nedan en bild på Iris som hjälper mig med juridikuppgifterna samtidigt som hon bondar med babyn genom att ligga på min mage och kurra :)


onsdag 13 oktober 2010

Aningens uppdatering :)

Hösten är fin! Jag har försökt promenera i skogen så mycket som möjligt. Ibland med sällskap ibland ensam. Båda varianterna har sina fördelar. Jag gillar att få gå och tänka i fred. Jag tänker mycket på den kommande babyn. Det är rätt häftigt hur hon blir starkare och starkare i sina sparkar och andra rörelser. Sjukt att man har en levande varelse inuti sig! :D Jag har börjat känna mig gladare på sista tiden, vilket är skönt. Jag började bli riktigt less på nedstämdheten. Ett genombrott var att gå med mina vänner Gunilla och Faten och handla babykläder. Innan dess har jag mest sett alla begränsningar med att få barn. Allt vi inte kommer att kunna ge henne pga usel ekonomi och så. Men babykläderdagen piggade upp mig rejält. Det finns ju faktiskt grejer som jag och min sambo har råd med. Fina saker till och med. Tur att man bor på ett ställe som har H&M, Lindex och KappAhl, med sina lägre priser :) Faten och Gunilla var så himla underbara och köpte jättefina kläder åt babyn i present! Älskade vänner! Själv köpte jag också ett plagg till babyn, det första jag införskaffat; en dinosauriedräkt :)

Lite bilder nedan från höstprom, hund och katt :)




Alma-sällskap i skogen




Liten Alma vid stor sten :)




Ville prova dinosauriedräkten på Emil, men det gick inte så bra... :)

Så, det mesta känns fint just nu och jag njuter av den känslan. Idag blir en pluggdag, vilket också känns ok (bevis på mitt goda humör!). Hej så länge! :)

'