HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

torsdag 27 maj 2010

Negativt och positivt just nu + lite virkning

Negativt:
  • Kommunens och Landstingets idé om vad som är rimliga löner för vård- och omsorgspersonal är löjlig. Jag föraktar deras respektlösa handlande gentemot sina anställda och nyrekryterade. Jepps, jag är inne i en otrevlig löneförhandling just nu. Jag tänker inte gå med på vilket jävla skambud som helst. Det handlar ju även om solidaritet; om inte vi som är verksamma inom vård- omsorgs- och socialt arbete börjar ställa de krav som är rimlliga med tanke på vår kompetens och den samhällsnytta vi utför, så kommer tyvärr djävulens vänner (arbetsgivarna) att fortsätta hålla nere lönerna och hålla uppe orimliga arbetstider och -belastning.

  • Skolan är skittråkig just nu och min hjärna håller på att skrumpna ihop av brist på stimulans.

  • Dockskåpsrenoveringen måste vänta ett tag. Även om det mesta material jag behöver är billigt, så är det ändå inte gratis *sur över detta faktum*


Husockupanten Emil har dock inget att göra med att jag måste skjuta upp renoveringen :)


Positivt:

  • Vi har börjat få erbjudanden om lägenhet. Detta är roligt eftersom så inte var fallet alls tills för några veckor sedan, trots min långa kötid. Hopp om större vistelseutrymme alltså :)

  • Skolan är slut för terminen på en liten strax :) Och jag och Gunilla smider framtidsplaner som gör att även de av mina hjärnceller som skrumpnade bort för gott under gångna kurs, darrar till av förväntan och illistighet, var helst de nu ligger begravda :)

  • Jag är vansinnigt nöjd med mitt privatliv! Min fästman plus mina fantastiska sötungar Iris och Emil är lika med och inget mindre än ren kärlek och lycka samlat under ett och samma tak :) Mina vänner är också något att höja till skyarna och upp i yttre rymden. Det är första gången i mitt liv då jag bara umgås med och omger mig med folk jag faktiskt vill ha i mitt liv, som jag respekterar och uppskattar. Tragiskt, jag vet, men jag är en natural born soptunna, som alltid dragit till mig idioter som sen iglar sig fast vid mig och som jag är för snäll för att bryta kontakten med eller ens sätta minsta lilla gräns för. Jag hoppas i och med hur det ser ut på vänskapsfronten i dagsläget, att denna dumma soptunnevana är bruten och att jag även i fortsättningen kommer att kunna behålla de människor jag vill behålla i mitt liv och inte slösa tid på idioterna.


Iris ser heeelt oskyldig ut till att ha dragit ut två garnystan och snärjt in hela sig i dem...



Lite virkning nu

Till morsdag virkade jag en sjal som blev uppskattad Jag använde till viss del ett recept jag hittade hos crochetkitten. Dock räckte inte garnet till att göra den fina kanten som originalet har. Min sambo sa att sjalen jag virkade såg ut som en stor trosa... Snällt, eller hur? :D Bilder av morsdagssjalen nedan:





Sedan hittade jag en oemotståndligt jättesöt blomma hos Skapa och Inreda som jag virkade ikväll när jag egentligen hade tänkt gå och lägga mig. Jag ska använda den som jackbrosch.



Naturligtvis är livet i allmänhet bra, men jag känner mig trött, tjock, omotiverad till det mesta och lite orolig för ekonomin just nu bara. Dock vet jag ju både av känsla och av erfarenhet att allt ordnar upp sig. Jag brukar ha riktigt bra flyt med det mesta :)

lördag 22 maj 2010

Litet bakslag

Det har varit några riktigt roliga dagar då jag fixat och grejat med dockskåpet. Gunillas idé om scrapbookingpapper istället för tapeter visade sig vara den smartaste idén i universum och resultatet blir hur jävla fantastiskt som helst :) Jag skulle ner på stan idag och köpa mer papper men upptäckte att jag hade minus 8 kr på kontot. Bakslag alltså. Men vi får ju lite penki på tisdag så då ska jag köpa mer papper :)

I övrigt har jag suttit hela morgonen och förmiddagen idag och läst på om olika skalor. Min matematiska förmåga är lite "förkyld" (kroniskt alltså), så nu snurrar det rejält i huvudet av alla beräkningar. Det är lite svårt eftersom mitt dockskåp ju är hemmabyggt och dessutom inte verkar vara uppbyggt enligt någon konsekvent skala, utan mer på känn. Men det är ju en del av dess charm :) Jag satt igår kväll och testade bygga ett badkar och en toalettstol till badrummet, av hårdpapp. Med lite god vilja och fantasi kan man tycka sig ana att det är just ett badkar det är. Toan däremot är under alla kritik. Jag skulle nog ha läst på om skalor innan jag började, så att säga, och inte bara arbetat på känn. Det var nämligen inget charmigt alls när det var på mitt känn det handlade om... Dessutom råkade jag äta upp en stor bit lim, så magen känns lite orolig idag.

Det har tillkommit en ny, halv, vägg, på nedervåningen. Jag ville separera det som ska bli köksdelen från det utrymme som jag anser är hallen. Men nu kan jag inte göra så mycket mer innan jag införskaffat nytt papper på tisdag. Jag ska väl virka lite och möjligen sy något också, men det känns inte så jättekul när själva ramverket ännu inte är färdigt. Jag har redan rivit upp två gardiner, ett överkast och ett kuddöverdrag, som jag inte var nöjd med. Jag tror att jag skulle behöva fixa det här med skalenliga möbler först, innan jag försöker textila upp allt.

Det är hur som helst jätteroligt och intressant att ha börjat med det här dockskåpsprojektet. Jag blir helt uppslukad och förlorar all tidsuppfattning medan jag arbetar med det. Ännu ett praktiskt sätt att utöva mindfulness på. Eller rättare sagt ett mindfullnessigt sätt att utöva praktiska göromål på :)

fredag 21 maj 2010

Dockskåp

Förra helgen var jag i Gällivare för att rensa upp i farmors hus. Som tur var kunde jag även ta med mig lite grejer därifrån, vilket kändes fint. Bästa grejen är ett dockskåp som min faster fick när hon var liten flicka på femtiotalet. Det är ett hemmabygge, vilket gör det extra värdefullt för mig. Det följde även med en hel del möbler till dockskåpet. Både själva dockskåpet och möblerna behöver renoveras, vilket är ett skojigt projekt som jag ska ägna mig åt nu framöver :) Jag har redan hunnit bygga till ett badrum mellan de två rummen på ovanvåningen. Närmast ska jag tapetsera om alla rummen samt laga möblerna för att därefter klä om dem och även fixa textilier till fönster osv. Mina långsiktiga planer är att även renovera husets exteriör i form av ommålning samt tillbyggnad av fönsterluckor och sådant.

Min älskade vän Gunilla visade sig vara en ovärderlig källa till inspiration när hon tipsade mig om alternativ till tapeter (scrapbookingpapper) samt en massa annat skoj :)


Dockskåpet


Möblerna



Emil som kikar ut genom ett av dockskåpets fönster samt Iris som intagit ett av rummen :)



Det tillkomna badrummet

söndag 9 maj 2010

Finfina tider

Nu har vi äntligen fixat en router här hemma, så att det inte råder konkurrens om internet längre. Jag känner ett lugn i själen :D

Förra helgen var det ju som bekant Valborg. Jag tittade förbi min vän Sara en sväng. Hon och några till skulle fortsätta festa, men jag var inte sugen på utgång. Det hindrade mig dock inte från att bli riktigt plakat redan vid fyratiden, bara av nåt glas vin. Jag hade varit lite dum i huvet och inte ätit något på hela dagen, så det var ju inte med någon större förvåning jag accepterade detta fylleri.

Jag och min älskade hade en trevlig anniversery-kväll den första maj, då jag även överraskade honom med ett frieri. Vi hade redan sagt innan att vi ska gifta oss nästa år, men jag är lite mer romantisk än så, vilket ledde till att jag sparade pengar och införskaffade oss förlovningsringar. Älsklingen blev glad.


Våra ringar.
Emils rygg och morrhår syns också på bilden :D


Det har blivit en hel del utevistelse på sistone. Både på balkongen, insvept i fleecefiltar, och på promenader och cykelturer ute i naturen. Jag tog några foton under en av våra rundor kring Nydalasjön.


Så fint så fint :)



Man kunde nästan tro att det redan var sommar :)

Snart ska vi iväg för att titta på en lägenhet. Vi står visserligen längst ner i turordningen så chansen att vi får den är kanske inte så stor, men mer otroliga saker har skett och det är hur som helst kul att gå dit och kika på den.

En till jättejätteunderbar nyhet är att jag och sötaste Gunilla fick VG på vår c-uppsats! Det var välförtjänt som fan och jag känner mig så himla glad och stolt :) Konstig känsla nu dock, när mitt och Gunillas samarbete är över. På nya kursen som började i måndags, är vi hela nio stycken i vår grupp. Det lär nog gå bra, men klart jag saknar tvåpersonsteamet som jag och Gunilla utgjorde innan.

Nu är det superinternettande som gäller. Så skönt att inte längre behöva vänta på min tur eller känna mig stressad över att älsklingen kanske behöver internet efter mig.