HÄR SKRIVER JAG OM VIRKNING, MIN FAMILJ OCH LIVET I ALLMÄNHET

söndag 21 februari 2010

All you need is love :)

Vilken underbar helg det har varit! Jag hade turen att kunna umgås ända från fredag tills idag med min älskling. Jag blir bara mer och mer kär i honom hela tiden. Det ska bli hur mysigt som helst att flytta ihop om några veckor. Jag ser fram emot ett riktigt vardagsliv tillsammans, inte bara intensivdejter under helgerna.

Ibland tror jag knappt det är sant, sån tur jag haft som har ett förhållande med just min älskling. Vi hade känt varandra i några år, innan vi blev tillsammans, och jag har alltid varit intresserad och attraherad av honom. Men det är svårt som fan att våga göra något åt saken när det handlar om en person man verkligen respekterar. Det låter sjukt, jag vet, men jag har annars haft en ovana att inleda förhållanden med män som jag egentligen inte vill ha. Det är väl nåt sånt där dumt, psykologiskt skit, om att jag inte trott jag förtjänat bättre, eller nåt. Hur som helst så är jag nu tacksam och lycklig över att få vara tillsammans med mitt livs kärlek. Det är inte alls svårt för mig att föreställa sig oss bli gamla tillsammans. Det känns som ett bra tecken, om jag nu skulle behöva ett sådant :) Att jag överhuvudtaget inte fått panik och dragit efter så här lång tid, är något mycket ovanligt. Att jag ska flytta ihop med någon är något jag aldrig hade trott att jag skulle vilja eller klara av. Men här är jag nu, idag, villig att dela hela mitt liv, inklusive tillhörande förväntningar och drömmar, med den bästa mannen jag någonsin haft turen att träffa.

Nog med kärleksförklaringar nu, jag börjar känna mig lite sockerchockig :D Det kan i och för sig bero på att min söta vän Sara bakade muffins åt mig tidigare ikväll. Jag åt upp nästan hela laddningen. Hon är fin hon, den där Sara :D

Nu ska jag ta och varva ner lite efter dagen som gått. Imorgon börjar C-uppsatskursen. Jag ser jättemycket fram emot att få börja arbeta med den. Jag har haft turen att få en helt fantastisk uppsatspartner, min vän Gunilla. Det kan inte bli annat än succé när vi två jobbar ihop :) Dessutom är hon den smartaste och flitigaste av mina kurskamrater, plus att hon är otroligt organiserad av sig. Jag hoppas på att bli lite smittad av hennes goda egenskaper under den här kursen :)

Nu ska jag lyssna på lite avslappningsmusik med naturljud. Skönt för att komma ner i varv och i balans. Sedan blir det nog ett och annat varv virkning :D

torsdag 18 februari 2010

Livet - ett privilegium

När jag vaknade i morse var det som att jag inte vaknat alls. Tröttheten drog mig bakåt, neråt, bort. Eftersom jag ska skriva klart en hemtenta idag kändes detta mindre roligt. För att försöka råda bot på tillståndet gick jag ut på en morgonpromenad i skogen ovanför området där jag bor. Jag tänkte att lite friskluft och dagsljus kanske kunde vara en bra idé. Och visst var det det! Jag kände redan efter några minuter hur sömnighetsdimmorna i huvudet lättade och hur ny livslust strömmade genom kropp och själ. Först promenerade jag rätt snabbt, men efter ett tag kände jag att den vackra naturen och jag själv förtjänade lite eftertänksamhet.





Världen är allt bra vacker! Visst suger livet ibland, men det är mänskligheten som är ful, jorden däremot är underbar på alla sätt. Ett bra ställe att bo på helt enkelt. Kanske det bästa. Tänk bara på hur fantastiskt det är med liv överhuvudtaget. Både vad gäller biologiska, evolutionära och psykologiska aspekter. Så skört och samtidigt så starkt. Det är i sanning ett privilegium att få leva!

Vid några tillfällen under min skogsrunda stannade jag till för att titta rakt upp, bortom trädkronorna, på himlen. Man får lite perspektiv vad gäller sin egen roll här på jorden.



Jag gick hem full av livslust och energi. Ödmjuk inför livet och jorden och naturen. Att skriva klart hemtentan kändes plötsligt nu som en bagatell. På ett bra sätt :)

tisdag 16 februari 2010

"If I fit in it I'll sit in it"

En vän sa en rolig sak angående katter: "If I fit in it I'll sit in it" :) Tilläggas kan väl att katter inte verkar bry sig nämnvärt om det faktum att de egentligen inte alls passar i alla utrymmen. Men positivt tänkande är deras devis. Doris här nedan dog tyvärr i alltför unga år pga en genetisk defekt. Hon finns ständigt i mina tankar och i mitt hjärta...


Doris





Iris




söndag 14 februari 2010

Slöseri, slapphet och sömnbrist (men med hopp om ljusare tider)

Har fått nån konstig sömnrubbning igen. Jag försöker med alla tricks jag känner till. Avslappning när jag ska sova och upplyftande positiva tankar när jag ska vara vaken. Mindfulnessövningar i oändlighet. Är dock bara trött trött trött. Jag får inget vettigt gjort heller. Eller jo, ibland får jag ihop lite energi till att läsa en artikel till nåt seminarium eller skriva ihop reflektioner kring gud-vet-vad-skolgrejs.

Men det finns ju en aktivitet som alltid lugnar ner mig utan att jag för den skull kraschar. Kära underbara virkningen. Jag har börjat med min mammas födelsedagspresent. Hon fyller år först i slutet av mars, men det passade bra att börja med projektet nu när jag behöver lura hjärnan lite. Mamma har önskat sig tre små nallar, en pojknalle och två flicknallar, som ska symbolisera mig och mina syskon. Det är dock inte det hon kommer att få :D

Jag var en dålig flickvän idag. Jag ställde in dejten med min älskling för att jag slarvat bort tiden jag skulle ha pluggat på. Inget var gjort som skulle vara klart. Min älskling är dock en fining som inte blir sur för sånt. Han hade dessutom en massa plugg att ta igen han också, vilket gjorde att jag kände mig mindre skyldig. Vi ska ses en sväng i morgon istället. I går (eller i fredags, med tanke på att klockan är nästan fyra på morgonen när jag skriver det här) hade vi en jätteunderbar dag tillsammans. Vi vaknade tillsammans och tog det lugnt och myste. Sen gick vi ut i den strålande vintersolen , ner till Nydalasjön. Vackert. Vi gick omkring ute på isen. Vi stod stilla och lyssnade på fåglarna. Bara njöt. Lite mindfulness i naturlig form.

Men för att återgå till det "dåliga" med mig; jag fick en Alla Hjärtans Dag-slant av min faster. Jag hade tänkt köpa mat för pengarna, men hittade ett par stövlar och ett par jeans istället. Var billiga dock, så jag kunde ha känt mig ännu sämre.

Trist att prova byxor. Jag har gått upp i vikt under hösten och växt ur mina kläder. Smart nog tänkte jag att jag skulle ta och testa graviditetsbyxor på H&M, eftersom det ju då borde finnas gott om plats för min frodighet. Humöret dalade rätt rejält när till och med gravidjeansen var för små... Vad tusan ska jag då ha för byxor om jag faktiskt skulle bli gravid?!

Jag tycker om att träna. Speciellt att springa i skogen. Gott för både kropp och själ. Dock har jag varit helt inaktiv fysiskt sett under höstterminen, vilket gjort att jag inte tyckt att jag kan köra för hårt med träningen nu när jag har tid igen. Dock så blir jag lätt uttråkad av de flesta grejer man kan göra på gymmet. Spinning, body pump osv är så himla tråkigt att det känns som att tiden går dubbelt så långsamt. Därför provade jag för ett par veckor sedan Afro Power Dance. Herregud vad roligt det var! Jag kunde inte tro att tiden hade gått överhuvudtaget när passet var till ända. Slutkörd blev jag av dansandet också. Underbart! Perfekt för att få igång kroppen tills jag känner mig redo för löpning ingen.

Livet känns faktiskt överlag fint och ljust just nu. Inget kan egentligen rå på mig, även om lilla surkärringen i mig tittar fram då och då när jag är trött. Jag har mycket att se fram emot och det mesta flyter på riktigt bra, både privat och i skolan och på jobbet.

Nu ska jag bara virka en liten liten stund till och sen testa sängen igen :)

söndag 7 februari 2010

Jobbsöndag men nöjd ändå

Jobbade idag för första gången sedan i somras. Eftersom jag haft praktik under hela hösten har jag inte haft möjlighet att ta på mig några vik. Det har känts i kassan. Nu känner jag mig lite lugnare när jag vet att det är kosing på ingång :) Det gick dessutom så himla bra att jobba. Allt flöt på och jag var inte sur en enda gång för att jag jobbade ett tio-timmarspass. Dessutom började dagen finfint med underbart väder. Vädret är ganska avgörande för hur mina arbetsdagar blir, eftersom jag har en timmas promenad enkel väg. Det är stor skillnad på att börja arbetsdagen med sol och behaglig temperatur mot för att komma till jobbet i sista minuten efter att ha kämpat på i iskallt motvinds-spöregn :D



Arbetsdagen slutade bra också. Min lillasyster Cat kom och hämtade mig med bil, så jag slapp gå hem i mörkret. Det ligger läskiga områden mellan jobbet och mitt hem, så jag är alltid tacksam om jag slipper promenera igenom dem kl halv elva på kvällen. Innan vi åkte hem så stannade vi till på Statoil där vi handlade glass. Eller, Cat handlade, jag åt :P

Min älskling fick sin virkade grej igår. Jag gjorde en varg som håller i ett hjärta. Vargen gjorde jag efter beskrivning från The Crafty Cattery (finns en jättebra svensk översättning som Cissi på Amigurumi på svenska gjort). Hjärtat som vargen håller i gjorde jag efter en beskrivning från stjernfalls blogg. Min älskling blev jätteglad. Iris godkände det hela också. Jag kom på henne med att mycket omtänksamt tvätta vargen på huvudet :) Nu luktar den ju ganska mycket kattspott, men det gör så klart inget. Kärlek luktar illa ibland :)







Jag har virkat några presenter till. Bland annat en nyckelpiga till min faster och en gris till hennes man. Han är född i grisens år enligt kinesiskt horoskop, så det ligger ingen elak undermening i valet av figur :D Valet av nyckelpigan grundade sig i att min fasters smeknamn är just nyckelpigan. Hon har nämligen på sitt jobb hand om alla kommunens nycklar. Grisen virkade jag efter beskrivning från Redheart.com, designad av Michele Wilcox. Nyckelpigans mönster hittade jag hos Tilda&Filur. Till min bror på hans födelsedag virkade jag en katt som skulle symbolisera en älskad Doris som dog hastigt och oväntat i alldeles för unga år. Mönstret jag använde finns i Mias bok "Virka Amigurumi".


Nu är det dags för sängen strax. Även morgondagen kommer att bli bra, det vet jag. Den börjar med så kallad "morgonbön". Det är ett uttryck som min fina vän G har infört i mitt liv. I vårt (G, jag och en till söting som heter F) sammanhang innebär det att vi innan vi tar itu med våra grupparbetsuppgifter i skolan, så sitter vi på neutral plats, typ ett fik, och bara bubblar av oss om allt och inget. På det viset blir vi mer effektiva när vi sedan väl sätter igång med arbetet.

Natti natt för nu!

lördag 6 februari 2010

Virka med katter

Emil och Iris är väldigt snälla kissemissar och hjälper gärna till när jag virkar :D Lite småjobbigt med "hjälpen" är dock att jag hela tiden är rädd att de små odjuren ska få i sig garnbitar och stoppning och sånt. Katter är ju kända för att stoppa i sig dumma saker som sedan kan fastna i tarmarna och ta död på kissen =/ Iris till exempel är en sån som gärna äter en plastpåse till efterrätt om hon får chansen. Inte bra alls. Men med koll på grejerna och säkert tillslutna lådor så minskar ju iaf risken för onödiga olyckor.

Däremot kanske de inte alltid gillar resultatet av min virkning, vilket Iris så fint demonstrerar när jag visade henne isbjörnen :D

Sköldpaddan och björnen virkade jag efter mönster från Mias bok "Virka Amigurumi". Naturligtvis är de mycket finare i hennes bok, men det var mina första amisar, så jag är rätt nöjd ändå :) Mias bok är väldigt bra skriven. Jag hade aldrig virkat förut innan jag fick boken i julklapp. Hennes beskrivningar är dock jättetydliga och mönstren är både roliga, snygga och lätta att förstå. Mycket pedagogiskt!

Emil i garnlådan



Iris poserar med sköldpaddan



Iris gillade inte isbjörnen jag virkade

Det där med relationer

Ah, jag fick redan lust att skriva nästa inlägg. Det var nog för att jag ställde in mig på att gå till sängs. Då brukar saker och ting dyka upp i huvudet. Vanligtvis skulle jag göra nån avslappningsövning för att varva ner till sömnläge, men nu har jag ju en blogg att skriva i istället!!! :D

Jag började fundera lite på det här med relationer. Inte för att jag egentligen behöver jämförelser för att uppskatta min pojkvän, men ibland blir man bara så förfärad när man bevittnar andra människors hemskheter, att en extra dos tacksamhet och kärlek strömmar ut i kroppen när man tänker på sitt eget fina förhållande. Snart blir blir vi sambos dessutom. Fast jag ogillar ordet "sambo". Låter klumpigt på nåt vis. Men sambo blir jag oavsett min inställning till ordet i sig. Först ska vi bo tillsammans ett tag i min mini-etta. Kan ju bli intressant. Inte för att jag är orolig över själva sällskapet, men alla grejer! Hur ska vi få plats? Bara hans dator är ju större än mitt köksbord... Men hellre bor jag trångt ett tag och väntar in den ultimata gemensamma lägenheten. Dessutom får jag väl tänka på de ekonomiska fördelarna också. Blir ju billigt att dela på min hyra under en tid. Vi kanske till och med kommer att ha råd att köpa en möbel eller två när det är dags för en större lägenhet! :)

Jag håller på att virka en sak till min älskling. Sedan jag började virka amigurumis har han undrat när han ska få någon, eftersom jag ger bort färdigvirkade amisar till alla andra i min närhet. Grejen är att jag tills nyligen inte hade hittat nåt som jag ansåg passade honom. Jag ville att det skulle vara på pricken liksom. Men häromdagen hittade jag ett jättefint mönster hos http://countingclocks.blogspot.com som dessutom duktiga Cissi (http://amigurumipasvenska.blogspot.com) översatt till svenska. Jag hoppas att min färdiga ami blir lika fin som deras :)

Nä men nu är det nog ändå dags att gå till sängs. Iris och Emil ser mycket gosesugna ut och vem är jag att neka mina kissemissar lite kärlek?

Natti natt för nu!

Ett första inlägg

Det var visst dags för mig att börja blogga :) Jag älskar att läsa andras välskrivna bloggar och sitter jämt och väntar på uppdateringar från mina favoriter. Under tiden kan jag då kanske skriva ner lite av mina egna tankar och funderingar.

Så, det var ett första (förklarande?) inlägg från mig.

Nu ska jag komma förbi den där konstiga spärren som gör att jag helt plötsligt inte kan komma på en enda grej till att skriva. I morgon kanske :)